IDC انتظار دارد سهم ویندوزفون تا سال ۲۰۲۱ به صفر درصد برسد

[ad_1]

آی‌دی‌سی امروز پیش‌بینی خود در مورد بازار سیستم‌عامل‌های موبایلی را برای ۵ سال آینده منتشر کرد. براساس این نتایج شرایط برای سیستم‌عامل موبایلی ویندوزفون چندان خوب به‌ نظر نمی‌رسد و سهم این سیستم‌عامل در چند سال آینده به‌طور کامل از بین خواهد رفت و این در حالی است که بازار گوشی‌های هوشمند در حال رشد است.

Windows phone share

اگر با آی‌دی‌سی آشنایی داشته باشید مطمئنا می‌دانید که گزارش‌های این شرکت در مورد رقابت کنونی در بازار و پیش‌بینی اتفاقات آینده است؛ اما این بار آی‌دی‌سی پیش‌بینی کرده که ویندوزفون در آینده سهم خود را از دست خواهد داد.

آی‌دی‌سی در این رابطه می‌نویسد:

رفته‌رفته با کم شدن تعداد شرکت‌هایی که از سیستم‌عامل ویندوزفون در تولید گوشی‌های هوشمند خود استفاده می‌کنند، سهم بازار این پلتفرم رو به کاهش است. در نتیجه آی‌دی‌سی انتظار دارد در سال ۲۰۱۷ سهم این سیستم‌عامل ۶۹.۵ درصد کاهش یابد. تعداد دستگاه‌هایی که از ویندوزفون استفاده می‌کنند در این سال به ۱.۸ میلیون خواهد رسید. حال مشخص نیست که آیا مایکروسافت شرکت‌های دیگر را وادار خواهد کرد تا از سیستم‌عامل موبایلی این کمپانی بهره ببرند یا خود دست‌به‌کار خواهد شد و همانند محصولات سری سرفیس، خود موبایل تولید خواهد کرد. تا زمانی که برنامه‌ی مایکروسافت در این زمینه مشخص نشود، آی‌دی‌سی انتظار دارد سهم بازار ویندوزفون همچنان روند افولی داشته باشد.

آی‌دی‌سی در مورد دو سیستم‌عامل موبایلی مطرح دیگر جهان نیز این‌گونه توضیح داده است:

اندروید: بازار اندروید در خاورمیانه و آفریقا، بخش مرکزی و شرقی اروپا و آسیا-اقیانوسیه (به غیر از ژاپن) همچنان گسترش خواهد یافت و در این نواحی میانگین قیمت محصولات اندرویدی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار است. اما میانگین قیمتی محصولات اندرویدی در شمال آمریکا و غرب اروپا دو برابر افزایش دارد و به همین دلیل شرکت‌های مختلف پرچم‌داران خود را ابتدا در این کشورها عرضه می‌کنند. همچنین از آنجا که امروزه کمپانی‌های مختلف گوشی‌های اندروید با نمایشگرهای بزرگ را با قیمتی مناسب تولید می‌کنند، آی‌دی‌سی انتظار دارد فروش گوشی‌های هوشمند با نمایشگر ۵ اینچ به بالا که در سال ۲۰۱۶ در کل ۷۵ درصد از مجموع فروش محصولات اندرویدی را تشکیل داده‌اند، تا سال ۲۰۲۱ در کل ۹۱ درصد از مجموع دستگاه‌های اندرویدی عرضه‌شده به بازار را شامل شوند.

آی‌اواس: اپل تقریبا ۵۰ درصد از آیفون‌های خود را در شمال آمریکا و غرب اروپا عرضه کرده است، اما فروش این کمپانی در آسیا-اقیانوسیه (به غیر از ژاپن) افزایش خواهد یافت و دلیل اصلی این امر، افزایش تقاضا از جانب کشورهایی مثل چین است. در سال ۲۰۱۶ تقریبا ۳۰ درصد از کل آیفون‌های اپل در چین به فروش رفته‌اند و انتظار می‌رود این میزان تا سال ۲۰۲۱ به ۳۶ درصد افزایش یابد. همان‌طور که قبلا اشاره شد، آی‌دی‌سی پیش‌بینی کرده است که میزان فروش آیفون در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال قبل ۴.۹ درصد افزایش خواهد یافت.

آی‌دی‌سی انتظار دارد بازار گوشی‌های‌ هوشمند به‌صورت سراسری پس از چند سال وقفه، مجددا رشد داشته باشد؛ اما فروش این محصولات در سال ۲۰۱۷ فقط ۴.۲ درصد افزایش خواهد یافت. در سال ۲۰۱۸ شاهد رشد ۴.۴ درصدی فروش گوشی‌های هوشمند خواهیم بود. در نرخ میانگین رشد فروش گوشی‌های اندروید در فاصله بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ معادل ۳‌.۸ درصد اعلام شده است. پیش‌بینی‌ می‌شود که ۱.۵۳ میلیارد گوشی هوشمند در سال جاری میلادی به بازار عرضه خواهد شد و این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۱.۷۷ میلیارد دستگاه افزایش خواهد یافت.

رایان ریت، رئیس برنامه‌‌ی نظارت بر فصل‌نامه‌های دستگاه‌های موبایلی در آی‌دی‌سی می‌گوید:

سؤال در مورد افزایش عمر گوشی‌های هوشمند به‌خصوص در کشورهایی که نفوذ این محصولات در آن‌ها زیاد است، وجود دارد؛ اما هیچ رقابتی در این زمینه نخواهیم دید… در برخی از بازارهای محصولات ارزان‌قیمت نظیر چین، رفته‌رفته شاهد این خواهیم بود که افراد دستگاه‌هایی با قیمت بالاتر و کیفیت بهتر خریداری کنند‌. دلیل این تغییر انتخاب احتمالا عدم رضایت این کاربران از دستگاه‌های ارزان‌قیمت قبلی‌شان است و آن‌ها در واقع به دنبال محصولاتی با امکانات و قابلیت‌های بیشتر و بهتر خواهند بود. در بازارهایی که به بلوغ رسیده‌اند رقابت همیشگی دستگاه‌های بالارده مثل قبل وجود خواهد داشت. برای تأیید این حرف می‌توان به تعداد زیاد گوشی‌های هوشمند رده‌بالا که در کنگره‌ی جهانی موبایل امسال معرفی شده‌اند، اشاره کرد.

آنتونی اسکارسلا، یکی از مدیران تحقیقاتی آی‌دی‌سی می‌گوید:

فبلت‌ها برخلاف رشد ۲.۵ درصدی فروش در سال ۲۰۱۶، در بازارهای توسعه‌یافته و نیز بازارهای در حال توسعه در بازه‌های زمانی سالانه هم ۴۹ درصد رشد داشته‌اند… دلیل اصلی رشد بازار فبلت‌ها، تولید انواع دستگاه‌های رده‌پایین تا رده‌بالا و بهره‌مندی این محصولات از امکانات و تکنولوژی‌های روز دنیا است. انتظار می‌رود تعداد کل فبلت‌های عرضه‌شده به بازار در سراسر جهان تا سال ۲۰۲۱ به ۶۸۰ میلیون عدد برسد. بدین ترتیب رشد میانگین فروش فبلت‌ها در بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ معادل ۹.۲ درصد خواهد بود. برای مقایسه بد نیست اشاره کنیم که نرخ ثابت رشد سالانه‌ی فروش گوشی‌های هوشمند معمولی در این بازه‌ی زمانی فقط ۱.۱ درصد پیش‌بینی شده است. این شرایط احتمالا تأیید می‌کند که گوشی‌های بزرگ‌تر از دید کاربران بهتر و یا حداقل محبوب‌تر از گوشی‌های معمولی هستند.

وب‌سایت منبع این مقاله اعلام کرده است که به‌عنوان یک سایت مایکروسافتی دیدگاه خوبی نسبت به آینده‌ی ویندوزفون ندارد. کاملاً واضح است که مایکروسافت اکنون توان خود را بر لپ‌تاپ‌های مجهز به ویندوز ۱۰ با پشتیبانی از شبکه‌های ال‌تی‌ای متمرکز کرده است و علاوه بر این شایعاتی وجود دارد که بر اساس آن‌ها، شِل جدید مایکروسافت امکان اجرای کامل ویندوز ۱۰ را روی دستگاه‌هایی به کوچکی یک گوشی هوشمند فراهم خواهد کرد. بدین ترتیب یک رایانه‌ی مجهز به ویندوز ۱۰ را می‌توان به‌طور هم‌زمان در خانه، هدست‌های واقعیت مجازی/افزوده و نیز به‌عنوان دسکتاپ‌های بزرگ به کار گرفت. شاید مایکروسافت به دنبال ایجاد دسته‌ی جدیدی از محصولات باشد؛ چراکه این کمپانی قبلا با معرفی سرفیس خود دسته‌ی جدیدی به نام لپ‌تاپ‌های جداشونده ایجاد کرده است.

نظر شما در این مورد چیست؟

[ad_2]

منبع