[ad_1]
مایکروسافت با عرضهی ویندوز ۸، جدیترین تغییر در رابط کاربری (UI) سیستم عامل و اپلیکیشنهای خود را ایجاد کرد. در موفق بودن و استقبال کاربران از زبان طراحی مایکروسافت که مترو (Metro) نام داشت، اختلاف نظر زیادی وجود دارد؛ اما آنچه مسلم است، تاثیر شگرف فلسفهی مینیمال و طراحی تخت این زبان بر طراحان دیگر شرکتها است.
با عرضهی ویندوز ۱۰، زبان طراحی مایکروسافت (که البته دیگر مترو نام ندارد) بار دیگر دستخوش تغییراتی شد. برای مثال، مایکروسافت دیگر مانند گذشته اصراری بر عدم استفاده از دکمه و منوی همبرگری (Hamburger Button/Menu) ندارد و حالا میتوان این سه خط موازی افقی را در همه جای ویندوز یافت.
پروژهی نئون قرار است با تمرکز ویژه بر انیمیشنها (افکتهای باز و بسته شدن پنجره و منوها) و سادگی و یکپارچگی، قابلیت شیشهای ویندوز ۷ با نام Aero Glass را با افکتهای به یادگار مانده از دوران ویندوزفون ۷ و ۸ ترکیب کند.
ویژگی شفافیت (Transparency) شیشهای پنجرهها در ویندوز ۷ که آیرو گلس نام داشت، از جمله ویژگیهای بصری محبوب این سیستم عامل به شمار میرود؛ تا جایی که درخواست بازگرداندن این ویژگی به ویندوز، با بیش از ۵۰ هزار رأی در سایت User Voice مایکروسافت، یکی از محبوبترین درخواستها به شمار میرفت. به همین جهت مایکروسافت قصد دارد این بار از افکت مشابهی با نام «اکریلیک» (Acrylic) در طراحی جدید ویندوز استفاده کند. اکریلیک در واقع شفافیت به همراه افکت بلور (Blur) در پسزمینه، نوار جانبی، و قسمت ناوبری اپلیکیشنها است. این افکتها به ترتیب «Side-Nav Acrylic»، «Background Acrylic» و «In-App Acrylic» نام دارند. در اسکرینشات زیر، افکت Side-Nav Acrylic را مشاهده میکنید.
افکتهای اکریلیک به خوبی با آنچه مایکروسافت «رابط کاربری خودآگاه» (Conscious U) و «انیمیشنهای متصل» (Connected Animations) مینامد، هماهنگ هستند. در یکی از ویدئوهای داخلی مایکروسافت، طرح مفهومی این رابط کاربری در اپلیکیشن Groove به خوبی دیده میشود. در این ویدئو، اکریلیکِ نوار جانبی اپلیکیشن با توجه به آنچه در پس زمینه قرار دارد، تغییر میکند. به علاوه هنگام پخش موسیقی و جابجا کردن اپلیکیشن، تصویر هنرمند نیز اندکی جابجا میشود و افکت جالبی به وجود میآورد.
نکتهی جالب این است که اگر عضو برنامهی Insider Preview باشید و آخرین بیلد آزمایشی ویندوز ۱۰ را داشته باشید، متوجه خواهید شد اپلیکیشن Groove Music همین حالا هم تعدادی از اِلمانهای زبان طراحی جدید مایکروسافت و افکت «انیمیشنهای متصل» (Connected Animations) را در خود جای داده است. برای مثال، همانطور که در تصویر متحرک زیر مشاهده میکنید، عکس پروفایل هنرمند هنگام اسکرول کردن کوچکتر میشود.
همچنین یکی دیگر از طرحهای مفهومی پروژهی نئون را که مربوط به اپلیکیشنهای ایمیل و تقویم Outlook است، در زیر میبینید. در این تصویر نوار کناری و پس زمینهی تار و دیگر المانهای زبان طراحی جدید را میتوان مشاهده کرد.
پروژهی نئون همچنین تمرکز زیادی بر تعاملات سه بعدی هولولنز دارد. اگر با کلیک روی تصویر بالا، آن را در سایز اصلی مشاهده کنید، متوجه خواهید شد حرکت دادن ماوس روی آیتمها و المانهای ویندوز، باعث ایجاد افکتی زیبا در پسزمینهی آنها میشود تا احساس یک تعامل طبیعیتر به کاربر القاء شود. اثر زیبای این افکت در تصویر متحرک زیر به خوبی نمایان است.
بنا به گفتهی منابع داخلی و کسانی که ویدئوهای مربوط به پروژهی نئون را تماشا کردهاند، انیمیشنهای ویندوز در رابط کاربری جدید به شدت نرم و روان خواهند بود. البته باید در نظر داشت از طرفی تمامی این تصاویر طرحهای مفهومی هستند و از طرف دیگر، هنوز زمان زیادی تا عرضهی بهروزرسانی بزرگ بعدی ویندوز ۱۰ باقی مانده است و در این مدت امکان تغییر هر چیزی وجود دارد.
مایکروسافت قصد دارد سنگ بنای فلسفهی طراحی رابط کاربری جدید خود را با آپدیت ردستون ۳ محکم کند؛ به همین دلیل انتظار میرود همزمان با عرضهی این بروزرسانی، اکثر اپلیکیشنهای پیشفرض ویندوز با استفاده از زبان طراحی نئون بروزرسانی شوند. توسعه دهندگان ثالث نیز میتوانند بلافاصله پس از انتشار ردستون ۳ اپلیکیشنهای خود را بر مبنای زبان طراحی جدید بروزرسانی کنند.
انتظار میرود مایکروسافت بروزرسانی ردستون ۳ را اواخر سال جاری میلادی، پس از انتشار آپدیت ردستون ۲ (که با نام «آپدیت پدیدآورندگان» (Creators Update) نیز شناخته میشود) برای عموم کاربران عرضه کند.
[ad_2]
منبع